GYIK

Több dolog is utalhat stresszre egy kutyánál. Például remegés viharok alatt, bujkálás tűzijáték idején vagy a lakás felforgatása a gazdi távollétében. De vannak ezeknél kevésbé egyértelmű jelek, például az ásítás, az ajkak nyalogatása vagy az ideges farkcsóválás.

A mellényt akár napi rendszerességgel is lehet használni bármelyik kutya esetében. Először akkor érdemes ráadni kedvencedre, amikor épp nyugodt, így pozitív élményt köthet a viseléséhez. Ezt követően már akkor is használhatod, ha stresszes helyzet üti fel a fejét.

Úgy, ahogy a pólya a kisbabák esetében. A ThunderShirt gyengéd és állandó nyomást fejt ki a kutya testére, ami nyugtató hatással van a kedvencek több mint 80%-ára*.
* Egy 2011-es ThunderShirt felmérés alapján (ThunderShirt Dog Anxiety Survey)

A mellény használata nem igényel különösebb előkészületet, viszont érdemes követni az utasításokat.

A legtöbb gazdi elmondása alapján a kutyák élvezik a mellény viselését, és problémától függően akár hosszútávon is lehet használni. Kezdetben azonban érdemes egy-két óránként levenni a kutyádról, hogy meggyőződj arról, minden rendben van-e! Ritkán előfordulhat irritáció, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni! A ThunderShirt-öt hosszútávú használat esetén érdemes naponta legalább kétszer eltávolítani!

A ThunderShirt kiváló megoldást biztosít stressztől szenvedő kutyák megnyugtatására. Sok gazdi beszámolója alapján a kis kedvencek már az első használat után higgadtabbá válnak, míg mások két-három használat után tapasztaltak áttörést. Ha tanácsokra lenne szükséged, nyugodtan keress minket!

A jó méret kiválasztása és megfelelő felhelyezés esetén a ThunderShirt kényelmes viselet a kutyád számára. Ritka, hogy valaki problémát tapasztal, de ha mégis bőrirritációt vagy egyéb kellemetlenséget fedezel fel a kutyádon, függeszd fel a mellény használatát és keress minket!

A ThunderShirt időtálló és mosható anyagból készült. Alacsony hőfokon érdemes elindítani a mosást, és a gabalyodás elkerülése véget érdemes rögzíteni a pántokat. A mellény szárítása kiterítve javasolt.

Extrém időjárási körülményeket leszámítva (32°C tűző napon) a túlhevülés nem jellemző a ThunderShirt használata közben. A kutyák a szájukon és a mancsukon keresztül hűtik magukat, a ThunderShirt pedig vékony, jól szellőző anyagból készült.

Ha kan kutyára adod a ThunderShirt-öt, figyelj oda, hogy a pántok a hasi résznél ne takarják és dörzsöljék a nemi szervét, hiszen az irritációt eredményezhet. Ha bármi jelét látod az irritációnak, vedd le a ThunderShirt-öt kedvencedről, és próbálkozz kisebb méretű mellénnyel.

A ThunderShirt-öt alkalmazhatod ADAPTIL Spray-vel együtt is. Fújj a spray-ből a mellényre negyed órával azelőtt, hogy ráadnád a kutyádra!